In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.

Een dam van een waterkrachtcentrale in Vietnam wordt geopend, na een periode van hevige regenval. Het gebied ten zuiden van hoofdstad Hanoi werd afgelopen week getroffen door een tyfoon.
Foto: Kham /Reuters
De Canadese zangeres Sate tijdens haar optreden op het Paléo Festival in Nyon, Zwitserland. Paléo is een jaarlijks rockfestival dat zes dagen duurt.
Foto: Valentin Flaudtaud / EPA
Een kopduel tijdens het EK Voetbal voor vrouwen, in het Willem II-stadion in Tilburg, tussen Française Amandine Henry (links) en de IJslandse Dagny Brynjarsdottir. Frankrijk won de wedstrijd met 1-0.
Foto: Tobias Schwarz
Vierdaagsedeelnemers in Nijmegen aan de start van dag drie, wachtend in de regen.
Foto: Piroschka van de Wouw / ANP
Boris Johnson, de Britse minister van Buitenlandse Zaken, met robot Wabian 2, op universiteit Waseda in Tokio, Japan. Wabian 2 is een zogenoemde humanoïde robot, een robot die een lichaamsvorm heeft die lijkt op die van een mens, met twee benen.
Foto: Eugene Hoshiko / Reuters
Een verkoper van figuurbalonnen in Jakarta, Indonesië.
Foto: Bay Ismoyo / AFP
Toeristen op de vlucht voor een bosbrand op het Montenegrijnse schiereiland Lustica.
Foto: Stevo Vasiljevic / Reuters
De binnenstad van Mosul, Irak, met op de voorgrond de verwoeste al-Nuri moskee. De moskee stond bekend om haar scheefstaande minaret. Het Iraakse leger heroverde de stad twee weken geleden, na acht maanden van bloedige strijd, terug op IS.
Foto: Felipe Dana / AP
Kinderen zijn aan het spelen in een vluchtelingenkamp in het noorden van Syrië.
Foto: Bulent Kilic/AFP
Een kat in de Chileense hoofdstad Santiago, waar het half juli ongewoon koud was.
Foto: Esteban Felix / AP
Het water van het Texelse natuurgebied Wagejot is roze gekleurd, volgens Natuurmonumenten als gevolg van aanhoudende droogte en de aanwezigheid van micro-algen. Wagejot ligt aan de oostkant van het Waddeneiland, en een populair gebied voor vogels. "Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt", aldus boswachter Eckard Boot. "Van de een op de andere dag is het brakke water van kleur veranderd van grijs-groen naar flamingo-roze."
Foto: ANP
In Mumbai, India, wordt een woonwijk uitgerookt om de verspreiding van onder meer denguekoorts tegen te werken.
Foto: Shailesh Andrade
Deelnemers aan een cursus kinderverzorging in China. Een lokale vakbond in de stad Haikou heeft de cursus, die gratis is, georganiseerd.
Foto: Reuters
Nabestaanden van de vliegtuigramp met vlucht MH17 bij het herdenkingsmonument van de ramp in Vijfhuizen. Maandag 17 juli, drie jaar nadat vlucht MH17 uit de lucht werd geschoten, is het monument onthuld.
Foto: Remko de Waal / ANP
Een sliert kamelen in een woestijn in het noorden van China.
Foto: Franck Fife / AFP Photo
Een speciale eenheid van de politie van Maleisië houdt een oefening in Kuala Lumpur, in voorbereiding op de Zuidoost-Aziatische Spelen die op 19 augustus beginnen.
Foto: Vincent Thian / AP
Dag twee van de Rugby Sevens tijdens de Commonwealth Youth Games in Nassau, Bahama's: de wedstrijd tussen Samoa en Sri Lanka. Samoa won met 36-14. == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Foto: Scott Barbour / Getty Images / AFP
Reddingwerkers in de Chinese stad Yongji, na een overstroming.
Foto: CNS / Yang Zaixin via REUTERS
NAVO-militairen tijdens een oefening in Bulgarije, bij legerbasis Bezmer. The US led 'Swift Response 17' airborne exercise, part of the multinational 'Saber Guardian 2017' exercise, involves up to 1,600 soldiers from the United States, Canada, Italy, Portugal and Greece. / AFP PHOTO / Dimitar DILKOFF
Foto: Dimitar Dilkoff / AFP
Wandelaars tijdens de vierde dag van de Nijmeegse Vierdaagse, ook wel de Zevenheuvelen-route genoemd.
Foto: Eric Brinkhorst / ANP