Verzekeraar

Nationale-Nederlanden wint woekerpoliszaak

Verzekeraar Nationale-Nederlanden (NN) heeft klanten voldoende geïnformeerd over de kosten en risico’s van beleggingsverzekeringen. Dat heeft de Rotterdamse rechtbank woensdag bepaald. Vereniging Woekerpolis en enkele andere claimorganisaties hadden een schadevergoeding geëist van de verzekeraar omdat klanten tussen 1994 en 2006 niet goed zouden zijn geïnformeerd. Naar schatting gaat het om meer dan een half miljoen verkochte beleggingsverzekeringen. Volgens de rechtbank was er echter „voldoende contractuele basis” voor het in rekening brengen van kosten voor zogenoemde Flexibel Verzekerd Beleggen-polissen. NN lichtte de polissen toe met behulp van voorbeeldkapitalen waarin alle kosten en premies waren verwerkt. Dat was volgens de rechter op dat moment voldoende. (NRC)