Schulden

Aantal mensen dat rekening niet kan betalen neemt af

Het aantal mensen met een betalingsachterstand is het afgelopen jaar gedaald. Bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) staan nu 711.000 mensen geregistreerd met een betalingsachterstand, 5 procent minder dan een jaar geleden, zo blijkt uit de Kredietbarometer van het BKR. In totaal staan er 10,25 miljoen Nederlanders geregistreerd bij het BKR omdat ze een lening of krediet (van meer dan 250 euro) hebben. Voor het overgrote deel daarvan, 93 procent, is er geen vuiltje aan de lucht. Het aantal mensen met een betalingsachterstand daalt al sinds 2015. De jongste daling is opmerkelijk omdat in december vorig jaar de registratiegrenzen zijn aangepast. Voorheen registreerden kredietverstrekkers alle kredieten van 500 euro tot 175.000 euro. Sinds dit jaar zijn dat alle kredieten vanaf 250 euro. (ANP)