Publicatie Washington Post

‘President Trump stopt bewapening Syrische rebellen’

De Amerikaanse president Trump stopt met het bewapenen van gematigde Syrische rebellen in hun strijd tegen president Assad. Dat schrijft The Washington Post woensdag op basis van Amerikaanse functionarissen. Onder president Obama werd in 2013 besloten tot het bewapenen van rebellen om Assad te verdrijven. Door het geheime CIA-programma af te bouwen zou Trump de samenwerking met Rusland, waarvoor de bewapening een doorn in het oog was, willen verbeteren. Het besluit werd al voor het gesprek tussen Trump en Poetin tijdens de G20 in Hamburg op 7 juli genomen. Dat zou zijn gebeurd in samenspraak met de nationale veiligheidsaviseur Robert McMaster en CIA-directeur Mike Pompeo. Het besluit zou geen onderdeel van de onderhandelingen zijn over een staakt-het-vuren in Syrië. (NRC)