Man bekent doodsteken zwangere vriendin

Een vrouw en haar ongeboren kind kwamen bij een steekpartij in Lopik om het leven.

De politie heeft de 41-jarige man uit Lopik opgepakt die wordt verdacht van het doodsteken van zijn zwangere vriendin. De politie arresteerde de man in een natuurgebied in het Utrechtse Linschoten.
De politie heeft de 41-jarige man uit Lopik opgepakt die wordt verdacht van het doodsteken van zijn zwangere vriendin. De politie arresteerde de man in een natuurgebied in het Utrechtse Linschoten. Foto Koen Laureij/ANP

De man die ervan verdacht wordt maandagavond zijn hoogzwangere vriendin doodgestoken te hebben in Lopik, heeft bekend. Dat zegt zijn advocaat Christiaan Vingerling. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van moord of doodslag op zijn vriendin en hun ongeboren kind. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De 41-jarige man realiseert zich volgens zijn advocaat dat hij een verschrikkelijke daad heeft begaan, heeft “heel veel spijt en is zeer emotioneel”. Volgens de advocaat wilde Z. na zijn daad niet meer verder leven en lijdt hij eronder.

“We gaan geen verweer voeren tegen de aanklacht van doodslag, maar moord was dit zeker niet. Het was een emotionele opwelling, een wanhoopsdaad. Dit is niet iets wat hij gewild of gepland heeft.”

Volgens Vingerling heeft de verdachte na zijn misdaad zich geprobeerd van het leven te beroven. De man is in het ziekenhuis behandeld aan verwondingen die hij daaraan overgehouden heeft. Hij verkeert momenteel buiten levensgevaar. Inmiddels is de man mentaal ook stabieler, aldus de advocaat.

Lopik

De zwangere vrouw werd maandagavond doodgestoken in hun huis aan de Lekdijk-Oost in Lopik. Direct na het incident werd de partner van de vrouw aangemerkt als verdachte. Een arrestatieteam viel de woning binnen, maar toen was de man al gevlucht. Hij is na de steekpartij met de auto weggereden. De 34-jarige vrouw overleed ter plekke.

De politie begon dinsdag met een grote zoekactie in de bossen tussen Linschoten, Oudewater en de snelweg A12. Dinsdagochtend om 11.00 uur werd de man gearresteerd. De auto werd dinsdagmiddag gevonden en in beslag genomen voor sporenonderzoek.