FlatbrandExtern onderzoek

De politie doet onderzoek in een flat in Diemen waar brand heeft gewoed. Er komt een extern onderzoek naar het optreden van de brandweer bij de brand. Mogelijk zijn de woningen in de flat niet goed gecontroleerd en zijn mensen tijdens de evacuatie in de flat achtergebleven. Bij de brand aan de Rode Kruislaan in Diemen viel in de nacht van dinsdag op woensdag een dode en raakten vier personen gewond, van wie twee ernstig. De politie houdt rekening met brandstichting. Om tien over half vier kregen brandweer en politie de melding dat er brand in de flat was. Kort daarna werden volgens de politie drie gewonden aangetroffen. De brand was een uur later onder controle. Pas rond 07.45 uur trof de politie bij een controle het dodelijke slachtoffer en een zwaargewonde persoon aan. (NRC)