FlatbrandExtern onderzoek

Er komt een extern onderzoek naar het optreden van de brandweer bij de brand in een studentenflat in Diemen. Mogelijk heeft de brandweer de woningen in de flat niet goed gecontroleerd en zijn mensen tijdens de evacuatie in de flat achtergebleven.

Bij de brand aan de Rode Kruislaan in Diemen viel in de nacht van dinsdag op woensdag een dode en raakten vier personen gewond, van wie twee ernstig. De politie houdt rekening met brandstichting. Rond half vier kregen brandweer en politie de melding dat de flat in brand stond. Kort daarna werden volgens de politie drie gewonden, van wie een persoon zwaargewond, aangetroffen. De brand was een uur later onder controle. Pas rond 07.45 uur trof de politie bij een controle het dodelijke slachtoffer en een zwaargewonde persoon aan. (NRC)