EK voetbal voor vrouwen

Spanje veel te sterk voor debutant Portugal in eerste groepswedstrijd in Doetinchem

Spanje is sterk begonnen aan het EK voetbal voor vrouwenteams. De ploeg van bondscoach Jorge Vilda versloeg woensdagavond Portugal in Doetinchem met 2-0. Vicky Losada, na een technisch hoogstandje, en Amanda Sampedro, met een kopbal, kwamen in de eerste helft tot scoren. Spanje doet voor de derde keer mee aan de eindronde om de Europese titel. In 2013 strandde de Spaanse ploeg in de kwartfinales, in 1997 was Italië in de halve eindstrijd te sterk. Spanje kwam de EK-kwalificatiereeks zonder puntverlies door. De nummer dertien van de wereldranglijst maakte in de acht gewonnen duels tevens de meeste doelpunten in het kwalificatietoernooi: 39. Portugal debuteert op het EK. De andere wedstrijd in poule D, Engeland tegen Schotland in Utrecht, was nog bezig toen deze krant naar de drukker ging. (ANP/NRC)