EK voetbal

Engeland overklast Schotland, Spanje veel te sterk voor debutant Portugal

De Engelse vrouwen zijn met een ruime overwinning begonnen aan het EK. In Utrecht versloegen ze woensdagavond Schotland met 6-0. Bij rust stond het 3-0 in stadion Galgenwaard. Uitblinker was Jodie Taylor, die driemaal scoorde. In poule D gaat Engeland aan de leiding, voor Spanje, dat woensdag in Doetinchem Portugal met 2-0 versloeg. Spanje doet voor de derde keer mee aan het EK, , Portugal debuteert. Nederland speelt vanavond in Rotterdam zijn tweede wedstrijd, vanaf 20.45 uur tegen tegen Denemarken. Beide ploegen wonnen hun eerste duel, afgelopen zondag tijdens het openingsduel in Utrecht. Nederland versloeg Noorwegen met 1-0, Denemarken won met 1-0 van België. De nummers 1 en 2 in de vier poules van vier landen gaan door naar de kwartfinales. België en Noorwegen treffen elkaar vanavond om 18.00 uur in Breda. (ANP, NRC)