Warenhuis

Hudson’s Bay gaat samenwerken met boekhandel Scheltema

De Amsterdamse boekhandel Scheltema krijgt een plek in alle (nog te openen) vestigingen van warenhuisketen Hudson’s Bay in Nederland. De boekenverkoper gaat een „op maat uitgekozen” assortiment leveren dat op verschillende plekken in de winkels wordt aangeboden. Het Canadese Hudson’s Bay opent dit jaar tien warenhuizen in Nederland. In augustus moet de eerste vestiging aan het Rokin in Amsterdam opengaan. Daar is ook Scheltema, voorheen onderdeel van het nu failliete Selexyz, gevestigd. De samenwerking strekt zich ook uit tot de andere negen vestigingen die dit jaar de deuren openen, plus de warenhuizen die daarna nog op de planning staan. Hoe de omzet precies wordt verdeeld kon een woordvoerder van het in 1853 opgerichte Scheltema nog niet zeggen. (ANP)