Thuiskok: Thaise kokossoep

Een van die gerechten die ik eigenlijk altijd lekker vind als ik het eet, maar zelden maak omdat ik er simpelweg niet aan denk, is soep. Vroeger in de keuken van een Amsterdamse kroeg moest ik geregeld soepen voor de verkoop maken, dus ik kan best een goede tomaten- of uiensoep maken, en met name mijn Aziatische pompoensoep is erg lekker, al zeg ik het zelf. Tijd om dat weer eens wat vaker te maken, te beginnen met deze kokossoep.

Maak eerst de currypasta. Doe alle ingrediënten voor de currypasta in de keukenmachine en maal tot een pasta. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak 5 minuten zachtjes mee. Schenk de kokosmelk, kippenbouillon en 200 milliliter water erbij. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook 15 minuten. Voeg de vissaus, kip, bimi en de asperges toe aan de soep en kook ongeveer 10 minuten tot de kip en de groente gaar zijn.

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de noedels in 2 grote soepkommen of borden. Schep de soep erover en bestrooi met wat kiemblad.