Lerarentekort

Amsterdam biedt parkeerplaatsen aan om leerkrachten te lokken

De gemeente Amsterdam gaat leraren op basisscholen en middelbare scholen reiskostenvergoedingen betalen en parkeerplaatsen aanbieden. Dat heeft het college van B en W dinsdag besloten. De gemeente wil hiermee het lerarentekort aanpakken, dat de komende jaren alleen maar groter dreigt te worden. Het gaat om een aanvullende reiskostenvergoedingen voor het ov van tussen de 500 en 2.000 euro per leerkracht per schooljaar. De leraren moeten dan wel minimaal 20 kilometer van hun werk wonen en minimaal drie dagen per week werken. De regeling geldt voor twee jaar. Ook zullen meer parkeerplaatsen worden aangeboden. Dat is volgens de gemeente mogelijk omdat voor Amsterdamse scholen nu 2.000 parkeervergunningen beschikbaar zijn, terwijl er daarvan maar 900 worden gebruikt. (NRC)