Analyse

Boekhoudschandaal

AFM gaat in beroep, eist boete voor oud-bestuuders Imtech

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil dat voormalig Imtech-bestuurders René van der Bruggen en Boudewijn Gerner alsnog bestraft worden omdat zij koersgevoelige informatie niet tijdig hebben gepubliceerd. De beurswaakhond gaat in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank in Rotterdam, die eerder dit jaar een streep zette door boetes die eind 2015 waren opgelegd. Van der Bruggen was topman en Gerner financieel directeur van Imtech toen begin 2013 een groot boekhoudschandaal aan het licht kwam. De Duitse tak van het Goudse installatiebedrijf bleek jarenlang te hebben gesjoemeld met de cijfers. Imtech ging uiteindelijk in de zomer van 2015 failliet. De AFM vindt dat beleggers te laat en onvolledig werden geïnformeerd en legde boetes op van in totaal 2,35 miljoen euro. (ANP)