advocatuur

Brabantse strafpleiter verdacht van wapenhandel

De politie Zeeland-West-Brabant heeft dinsdagavond de Brabantse advocaat Bart V. aangehouden. De 43-jarige advocaat uit Dongen, die kantoor hield in Breda, wordt verdacht van de handel in vuurwapens en verdovende middelen. Hij werd opgepakt door een arrestatieteam. Ook twee mannen van 30 en 70 jaar uit de gemeente Rucphen zijn voor dezelfde strafbare feiten aangehouden.

Dinsdagavond zijn woningen in Roosendaal, Rucphen en Breda doorzocht, waaronder het bedrijfspand van de advocaat. Meer willen woordvoerders van het Openbaar Ministerie en de politie op dit moment niet loslaten.

De naam van Bart V. roept in het zuiden al langer vragen op bij Brabantse strafrechtadvocaten. „Hij had al een hele tijd geen beste naam”, zegt advocaat Peter Schouten uit Btreda. „Ik vind het wel bijzonder hoe lang hij nog heeft kunnen doorgaan, moet ik zeggen.”

Tegen de advocaat werden meerdere tuchtrechtelijke zaken gevoerd, momenteel loopt er een schorsing. Lex Lensink, deken van de orde van advocaten in Zeeland-West-Brabant, zegt dat de huidige schorsing van Bart V. los staat van de feiten waar hij nu van verdacht wordt. „Maar dit is niet goed voor het aanzien van de advocatuur.”