Uitspraak

Concurrenten mogen netwerk KPN blijven gebruiken

Concurrenten van KPN mogen voorlopig het glasvezel- en kopernetwerk van de telecomaanbieder blijven gebruiken. Dat heeft de hoogste bestuursrechter maandag bepaald in een hoger beroep dat KPN had aangespannen tegen een besluit van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De mededingingsautoriteit had het concern in december 2015 opgedragen zijn netwerk drie jaar lang te delen. Het koper- en glasvezelnetwerk van KPN en het kabelnetwerk van Ziggo zijn de enige twee grote netwerken voor telefonie, internet en televisie in Nederland. Dat is te weinig om van echte concurrentie te kunnen spreken, concludeerde de ACM. Hierop stapte KPN naar het College van Beroep voor het Bedrijfsleven, dat de ACM maandag volledig in het gelijk stelde. (NRC)