De Thuiskok: Tortilla met zoete aardappel

Wie nog van plan is een avondje uit te gaan, kan dit gerecht beter niet maken. Hier gaan stevige smaken in die nog wel even op je smaakpapillen blijven hangen. Tegelijkertijd is het ook een beproefde combinatie, blauwe kaas en chorizo, en daar komt dan ook nog een boerenkool - tegenwoordig hip superfood - en zoete aardappel bij. De tortilla bevat een berg eiwitten, dus als je naar de sportschool bent geweest of een sprinttraining hebt gedaan zoals Dafne Schippers, zorgt dit eten voor extra goed herstel.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de chorizo aan beide kanten zachtjes aan tot hij mooi bruin is. Haal uit de pan. Fruit in het overgebleven bakvet de uien ongeveer 3 minuten. Doe de zoete aardappel erbij en bak 2 minuten mee. Leg de boerenkool op de zoete aardappel en doe het deksel op de pan. Laat 8 minuten zachtjes garen of tot de zoete aardappel beetgaar is.

Kluts de eieren met wat zeezout en peper. Schenk over de groente en leg de chorizo erop. Laat zachtjes bakken tot de tortilla gestold is. Verbrokkel de kaas en verdeel over de tortilla. Strooi de verse kruiden erover.