Streamingdienst

Netflix streeft grens van 100 miljoen gebruikers voorbij

Streamingdienst Netflix heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen klanten. Dat blijkt uit kwartaalcijfers die Netflix maandag bekendmaakte. In het afgelopen kwartaal groeide Netflix harder dan analisten hadden voorspeld. Het bedrijf trok 5,2 miljoen nieuwe abonnees aan. In de Verenigde Staten sloten 1,1 miljoen nieuwe klanten een abonnement op de videodienst af, daar buiten kwamen er nog eens 4,1 miljoen nieuwe gebruikers bij. Voor het eerst heeft Netflix nu meer klanten buiten de eigen thuismarkt. Aan de Amerikaanse gebruiker wordt nog wel het meest verdiend, omdat in de Verenigde Staten meer mensen een vast abonnement hebben dan elders. Netflix behaalde dit kwartaal een omzet van 2,8 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 66 miljoen dollar. (NRC)