Onderbetaling vrouwen

Google moet overheid VS salarisinformatie overhandigen

Google moet salarisinformatie uit 2014 aan de Amerikaanse overheid overhandigen voor een onderzoek naar het mogelijk onderbetalen van vrouwen. Ook moet het bedrijf contactinformatie van achtduizend werknemers overdragen, zodat zij mogelijk ondervraagd kunnen worden. Dat meldde The Guardian maandag.

Er was om meer gegevens gevraagd: het Amerikaanse ministerie van Arbeid wilde inzage in de salarisinformatie van de afgelopen vijftien jaar. Maar volgens de rechter is dat verzoek te breed, in strijd met de rechten van de werknemers en te weinig gericht op het verkrijgen van de relevante informatie. Google benadrukte in een verklaring dat het bedrijf „er veel in investeert om een eerlijke werkomgeving te creëren, ongeacht gender of huidskleur”.