Nieuwe CAO

ING geeft vaders na geboorte kind een maand betaald verlof

Mannelijke medewerkers van ING ontvangen een maand betaald vaderschapsverlof. Dat is een van de afspraken in de nieuwe cao van de bank die 14.000 werknemers heeft. Ook over het salaris van de 14.000 ING-medewerkers zijn nieuwe afspraken gemaakt. De werknemers krijgen een loonsverhoging van 1,7 procent. Dat maakten vakbonden FNV Finance, De Unie en CNV Dienstenbond maandag bekend. Daarnaast kunnen werknemers 375 euro per jaar besteden aan scholing en mogen medewerkers boven de zestig jaar één dag in de week vrijwilligerswerk doen met behoud van inkomen en pensioenopbouw. „Per saldo betekent dat zo’n 400 werknemers één dag in de week kunnen werken voor een goed doel zoals bijvoorbeeld de voedselbank”, zegt Gerard van Hees van FNV Finance. (NRC)