Man opgepakt die partner zou hebben neergestoken

Maandag kwamen een vrouw en haar ongeboren kind om bij een steekpartij in Lopik. Haar partner was sindsdien voortvluchtig.

De politie begon dinsdagochtend een klopjacht naar de verdachte.
De politie begon dinsdagochtend een klopjacht naar de verdachte. Foto ANP

In de zaak rond het steekincident maandag in de Utrechtse gemeente Lopik, waarbij een 34-jarige vrouw en haar ongeboren kind om het leven kwamen, heeft de politie dinsdag een verdachte gearresteerd. Het gaat om de partner van het slachtoffer.

De man werd dinsdag rond 18.30 uur gearresteerd in een bosperceel in Linschoten, waar een klopjacht naar hem gaande was. De man werd met verwondingen gevonden door de mobiele eenheid. Hij zal na behandeling worden verhoord.

Steekpartij

De vrouw werd maandag rond 21.30 uur zwaargewond voor haar woning aangetroffen aan de Lekdijk-Oost. De vrouw overleed ter plekke. Haar 41-jarige man, die direct als verdachte werd gezien, reed vermoedelijk vlak na het incident in zijn auto weg. Omdat er in eerste instantie van uit werd gegaan dat de man zich nog in de woning bevond, werd een arrestatieteam ingezet.

De politie begon dinsdag met een grote zoekactie in de bossen tussen Linschoten, Oudewater en de snelweg A12. Dinsdagochtend om 11.00 uur werd de man al gelokaliseerd en het bosperceel werd afgezet. De auto werd dinsdagmiddag gevonden en in beslag genomen voor sporenonderzoek.