Litouwen

Vier Nederlandse militairen gearresteerd na vechtpartij

Vier Nederlandse militairen zijn gearresteerd in Litouwen nadat ze betrokken waren geweest bij een vechtpartij en een alcoholverbod hadden overtreden. Het gaat om militairen die een logistieke functie vervulden, schrijft Trouw. Begin deze maand escaleerde een ruzie in de hoofdstad Vilnius. Twee militairen schopten en sloegen een Litouwer tegen het hoofd. Over de toestand van het slachtoffer is op het moment niets bekend. Waarom de andere twee zijn gearresteerd, is ook nog niet duidelijk. Ze werden aangehouden door Litouwse politie en later overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee die ze terugbracht naar de basis in Rukla. De ruzie zou een gevolg zijn geweest van een onbetaalde rekening. De marechaussee bevestigt de berichtgeving, maar doet verder geen mededelingen. (NRC)