EK Voetbal voor vrouwen

Duitsland en Zweden spelen gelijk, Rusland verslaat Italië

Toplanden Duitsland en Zweden zijn het EK voetbal voor vrouwen in Nederland begonnen met een doelpuntloos gelijkspel. In het Rat Verlegh-stadion in Breda zagen een kleine 10.000 toeschouwers de achtvoudig Europees kampioen Duitsland zich stukbijten op de Zweedse keeper Hedvig Lindahl. Rusland versloeg Italië (2-1) eerder op de dag op het Kasteel in Rotterdam en gaat aan de leiding in poule B. Jelena Danilova en Jelena Morozova brachten de Russinnen binnen een half uur op een ruime voorsprong, twee minuten voor tijd deed Ilaria Mauro nog iets terug voor Italië. Alleen de nummers één en twee van de poule plaatsen zich voor de kwartfinales van het EK. Als Nederland, dat zondag won van Noorwegen, zich plaatst voor de kwartfinales, treft het een tegenstander uit deze poule B. (NRC)