Recensie

Recensie Film

Aaneenschakeling van meezingbare liedjes

Jeugdfilm ‘Sing Song’ is een vrolijke film vol Afro-Surinaamse dansmuziek. De minder fijne kanten van het leven worden heel snel weggezongen.

Jasmine (Georgiefa Boomdijk) en zangpartner Stijn (Floris Bosma) in Sing Song.
Jasmine (Georgiefa Boomdijk) en zangpartner Stijn (Floris Bosma) in Sing Song.

Het YouTube-filmpje waarmee de muzikale jeugdfilm Sing Song opent, maakt meteen duidelijk waarom is gekozen voor Georgiefa Boomdijk als hoofdrolspeelster. In de vlog solliciteren Jasmine (Boomdijk) en zangpartner Stijn (Floris Bosma) al zingend voor een talentenjacht in Suriname. Hoofdprijs: optreden met zanger Kenny B. Boomdijk had eerder succes in The Voice Kids en heeft een aanstekelijke, heldere stem. Het is de drijvende kracht van een film die bestaat uit een aaneenschakeling van meezingbare liedjes vol Afro-Surinaamse dansmuziek als kaseko, reggae en dancehall. Op YouTube staan de karaokeversies al te wachten.

De teksten gaan vooral over het zoeken naar je wortels; Jasmine hoopt zelf in Suriname haar moeder te vinden die ze nooit heeft gekend. Op de achtergrond zien we vrolijke videoclipbeelden van Suriname; dansende jongens en meisjes op de luchthaven, een binnenland waar vrouwen de afwas doen in de rivier. Alle vrolijkheid overvleugelt wel de pogingen van de makers om meer ernstige accenten aan te brengen. De minder fijne kanten van het leven in een arm land als Suriname en haar wilde moeder zingt Jasmine wel heel snel weg. Misschien is dat ook beter: de jonge cast blinkt immers vooral uit in muziek, iets minder in acteren.