36 procent positief

Donald Trump is impopulairste Amerikaanse president tot nu toe

Donald Trump is de impopulairste president uit de geschiedenis van de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een peiling pal voordat Trump op 20 juli zes maanden aan de macht is. Een peiling van ABC en The Washington Post laat zien dat slechts 36 procent van de Amerikanen gelukkig is met de president. Tot nu toe had president Gerald Ford (1974-1977) de laagste approval ratings bij de 6 maandengrens: 39 procent. Een Bloombergpeiling stelt het aantal Amerikanen dat tevreden is over Trump overigens op 40 procent. Uit de ABC-peiling blijkt opnieuw hoe gepolariseerd de VS zijn. Onder Republikeinen keurt 82 procent Trump goed, van de Democraten maar 11 procent. Overigens zijn Amerikanen evenmin tevreden over de Democraten: 47 procent denkt niet dat ze voor iets staan. (NRC)