Zeker negen doden na vloedgolf Arizona

De vloedgolf ontstond door de hevige regenval in de afgelopen weken. Een 13 jaar oude jongen is vermist.

Foto Alexis Bechman/AP

Een plotselinge vloedgolf in de Amerikaanse staat Arizona heeft zeker negen mensen, onder wie vier kinderen, het leven gekost. Een 13 jaar oude jongen is vermist, vier personen konden worden gered, meldt AP.

De vloedgolf ontstond zaterdag door de hevige regenval in de afgelopen weken. Hierdoor kwamen modder en puin los. Een groep was aan het zwemmen in de buurt van de plaats Payson, toen het water van de East Verde River veranderde in een modderstroom en enkele personen meesleurde.

De plaats Payson in Arizona:

Snel stijgend water

De vloedgolf begon in Cold Spring Canyon, een kloof op zo’n 150 kilometer ten noordoosten van de stad Phoenix in het Tonto National Park. Het park is populair onder dagjesmensen en hikers. Het water in de smalle kloof staat normaal laag, maar door de regenval bereikte de modderstroom een hoogte van zo’n twee meter.

De lokale autoriteiten hadden een waarschuwing afgegeven over mogelijke vloedgolven. Desondanks werden de zwemmers verrast door het snel stijgende water.

In de staat Arizona valt normaal gesproken weinig regen. In de zomer zorgt zware regenval regelmatig voor problemen.