WK open-waterzwemmen

Van Rouwendaal komt tekort op 10 kilometer

Sharon van Rouwendaal werd zestiende op de 10 kilometer.
Sharon van Rouwendaal werd zestiende op de 10 kilometer. Foto ATTILA KISBENEDEK/AFP

Sharon van Rouwendaal is zondag bij de WK in open water in Boedapest zestiende geworden op de 10 kilometer. De olympisch kampioene kwam in de slotfase van de zware strijd op het Balatonmeer kracht tekort om mee te kunnen doen om de medailles. De 23-jarige Nederlandse zakte steeds verder weg. De Française Aurélie Muller prolongeerde met een voorsprong van ruim drie seconden op Samantha Arevalo uit Ecuador haar wereldtitel. De Italiaanse Arianna Bridi en de Braziliaanse Ana Cunha deelden brons. Van Rouwendaal, twee jaar geleden tweede bij de WK op de 10 kilometer, finishte op 1.41,80 minuut van Muller. Ze had een moeizame voorbereiding op de WK. (ANP)