Verenigde Staten

Stemming over zorgwet uitgesteld wegens operatie John McCain

De stemming in de Amerikaanse Senaat over de zorgwet die Obamacare moet vervangen, is opnieuw uitgesteld. Reden is dat senator John McCain zaterdag een operatie moest ondergaan. De operatie is succesvol verlopen.

De Republikeinen hebben vijftig ja-stemmen nodig om de nieuwe zorgwet erdoor te krijgen. Op dit moment hebben de Republikeinen een nipte meerderheid in de Senaat met 52 zetels versus 48 Democraten. Twee Republikeinse senatoren hebben al laten weten tegen te stemmen, wat McCain gaat stemmen is niet bekend. In het nieuwe voorstel wil de Republikeinse Senaat een nog sterkere terugdringing van Medicaid, het overheidsverzekeringsprogramma dat nu een sociaal vangnet vormt voor één op de vijf Amerikanen. (AP)