Sloot waar Savannah (14) werd gevonden wordt drooggelegd

Daarmee hoopt het OM haar portemonnee en telefoon terug te vinden.

Industrieterrein De Kronkels, de plaats waar het lichaam van de veertienjarige Savannah werd gevonden.
Industrieterrein De Kronkels, de plaats waar het lichaam van de veertienjarige Savannah werd gevonden. Foto Bram van de Biezen/ANP

In het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten wordt deze week de sloot drooggelegd waar zij vorige maand werd aangetroffen. Dat meldt het Openbaar Ministerie maandag. Daarmee hoopt het OM onder meer haar portemonnee en telefoon terug te vinden en zo meer te weten te komen over de zaak.

Op 4 juni werd in een sloot bij een industrieterrein De Kronkels in Bunschoten-Spakenburg het lichaam van Savannah gevonden, nadat zij drie dagen vermist was geweest. Kort daarop werd een 16-jarige verdachte uit Den Bosch aangehouden. Hij zit nog altijd in voorarrest op verdenking van doodslag. Op 20 juli wordt besloten of dit voorarrest wordt verlengd.

Lees ook: Het dorp voelt mee met de moeder van Savannah

De omgeving waar Savannah en haar fiets werden gevonden werd eerder al grondig doorzocht met duikers en speurhonden, maar haar telefoon en portemonnee werden niet gevonden. Het gaat om een zwartleren portemonnee met goudkleurige rits en een zwarte Samsung Grand Prime S6 met een vermoedelijk een zwart hoesje met gouden rand. Het droogleggen van de sloot zal volgens het OM “enige dagen” duren.