In beeld

Heldinnen van de bal

Voor meisjes is de keus voor voetbal vanzelfsprekend geworden. De groei is enorm. Met het EK voor de deur een geruststellende gedachte. Bastiaan Heus en Simon Trel fotografeerden een tiental jonge voetbalsters.
Nada Majait, 11 jaar uit Naarden speelt 2 jaar bij B.F.C . Ze is spits van haar team en kijkt graag naar mannenvoetbal, PSV is haar club. Voetbal is de enige sport die ze beoefent. Ze staat op de foto met haar favoriete speelster: Jill Roord. Nada: "Ik ben gaan voetballen omdat ik altijd bij de wedstrijden van mijn oudere broers ging kijken. Het is een teamsport en ik maak snel nieuwe vrienden."
Bastiaan Heus en Simon Trel
Divine Alvares uit Amsterdam is 11 jaar. Ze speelt al vier jaar als rechtsmidden of rechtsback bij AFC IJburg. Ze is voor Ajax en fan van Daphne Koster, die inmiddels gestopt is. Vandaag scoorde ze in de laatste 10 minuten. Divine zit ook nog op basketbal en staat op de foto met Merel van Dongen. Divine: "Mijn vader zat ook al op voetbal, ik vind het een leuke teamsport en ik heb niks met hockey."
Bastiaan Heus en Simon Trel
Everbest Okoopo is 13 jaar en komt uit Amsterdam. Ze is al vier jaar spits bij TOS-Actief. Ze heeft geen speciale held maar is wel voor Ajax. Afgelopen wedstrijd heeft ze tijdens met een soloactie vanaf de middenlijn een doelpunt gemaakt. Naast het voetbal doet ze aan dansen. Ze staat op de foto met Lineth Beerensteyn. Everbest: 'Ik ben gaan voetballen omdat mijn broer dat al deed en ik vind het een leuke teamsport waarbij ik mijn hele lichaam kan gebruiken."
Bastiaan Heus en Simon Trel
Mylou Troost, 8 jaar, uit Kortenhoef speelt 2,5 jaar bij SV 's Graveland. Mylou speelt als spits. Haar mooiste actie was een omhaal, ook al ging hij net over het doel. Ze is voor Ajax en Michelle Hendriks, met wie ze ook op de foto staat, is haar grote heldin. Mylou: "Ik speel veel buiten en ben gek op trucjes doen met de bal."
Bastiaan Heus en Simon Trel
Sophia Wallenburg van 14 jaar komt uit Bussum, ze zit al 3 jaar op voetbal. Ze speelt op midden links en rechts en als verdediger bij BFC. Ze is voor het Ajax damesteam en fan van Jackie Groenen met wie ze ook op de foto staat. Ze scoorde vandaag toen ze naar Flore passte maar die niet kon scoren dus zij passte terug waardoor Sopia een doelpunt maakte. Sophia: 'Ik zit op voetbal omdat een vriendin van mij ging voetballen en ik toen ook nog een sport zocht en toen vond ik het leuk."
Bastiaan Heus en Simon Trel
Jessie Plug (8) komt uit Almere en speelt nu als spits haar tweede seizoen bij Roda '23 in Bovenkerk. Ze is supporter van Ajax, zowel van de mannen als de vrouwen en groot fan van de inmiddels gestopte Anouk Hoogendijk. Naast voetbal zit Jessie ook op dansen. Ze heeft gescoord toen ze deed alsof ze naar links ging maar vervolgens naar rechts trok. Jesse: "Vanwege schoolvoetbal ben ik op voetbal gegaan en ze hadden nog meisjes nodig om een F-team te starten bij Roda'23."
Bastiaan Heus en Simon Trel
Romy Grooteman, 7 jaar uit Hoofddorp. Voetbalt nu drie maanden bij Overbos en heeft daar nog niet echt een vaste positie. Ze is fan van de gestopte Anouk Hoogendijk. Ze heeft niet gescoord in haar wedstrijd, maar is wel heel goed in het onderscheppen van voorzetten van de tegenstander. Ze staat op de foto met Kelly Zeeman. Romy: "Voetbal vind ik veruit de leukste sport en de bal aan mijn voet vind ik leuker dan aan een stick."
Bastiaan Heus en Simon Trel
Jemaya Jacobsen is 10 jaar en komt uit Amstelveen, ze speelt drie jaar bij Roda '23, als spits en rechtsbuiten. Ze is voor Ajax en speciaal voor spits Kesper Dolberg. Haar mooiste doelpunt was een kopgoal. Jemaya zit ook op bootcamp en staat op de foto met Kelly Zeeman. Jemaya: "Aan voetbal is leuk dat je hard tegen de bal kan schoppen en dat je sportief bezig bent. Hiervoor zat ik op paardrijden en dansen maar voetballen is een teamsport en dat vind ik leuker."
Bastiaan Heus en Simon Trel
Anouk Ruitenburg is 9 jaar, woonachtig in Ankeveen en speelt bij SV 's Graveland. Ze zit al 2,5 jaar op voetbal en is verdediger en keeper. Dirk Kuyt is Anouks held en ze is Feyenoordfan. Haar hobby's zijn schaatsen, snorkelen en pianospelen. Ze staat op de foto met Loes Geurts. Anouk: "Net stond ik in het veld als aanvaller, toen heb ik alle verdedigers uitgespeeld. Toen ze bijna inhaalden, scoorde ik."
Bastiaan Heus en Simon Trel