Minstens 16 pelgrims dood bij busongeluk Kasjmir

De bus stortte in een ravijn. De hindoeïstische pelgrims waren naar een heiligdom in Noord-India geweest.

Een overlevende die in Jammu naar het ziekenhuis is gebracht.
Een overlevende die in Jammu naar het ziekenhuis is gebracht. Foto Channi Anand/AP

Bij een busongeluk in het Indiase gedeelte van de regio Kasjmir zijn zeker zestien hindoeïstische pelgrims om het leven gekomen. Dat melden verschillende Indiase media. Ook raakten er dertig gewond, van wie een aantal in kritieke toestand.

De pelgrims waren onderweg naar Srinagar, de stad die in de zomer de hoofdstad is van de deelstaat Jammu en Kasjmir. Op een bergachtig gedeelte van de snelweg gleed de bus van de weg en stortte in een ravijn.

Inmiddels hebben hulpdiensten negentien gewonde passagiers uit het ravijn weten te redden. De Indiase premier Modi betuigde op Twitter zijn medeleven.

Twitter avatar narendramodi Narendra Modi Extremely pained by the loss of lives of Amarnath Yatris due to a bus accident in J&K. My thoughts are with the families of the deceased.

Elk jaar in juli en augustus gaan tienduizenden pelgrims naar de Amarnath-grot, waar een ijsformatie te zien is, gewijd aan de god Shiva. Een paar dagen terug werden acht pelgrims gedood door gewapende militanten. Zij openden het vuur op een bus waarin zij zaten.

Beelden van de reddingsactie