In beeld

De beste sportfoto’s van het afgelopen weekend

Het was een mooi weekend voor de Nederlandse sport, met de winst in de openingswedstrijd van het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal op het EK en de etappezege van Bauke Mollema in de Tour. Maar er gebeurde nog veel meer, van rugby tot atletiek. De fotoredactie van NRC selecteerde zoals elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste sportfoto’s.

Shanice van de Sanden (nummer 7) viert de 1-0 van Nederland tijdens het EK voetbal voor vrouwen. Het bleek de winnende treffer in het openingsduel met Noorwegen. De wedstrijd werd gespeeld in Utrecht.
Foto Vincent Jannink/ANP
Bauke Mollema komt na een indrukwekkende solo van 30 kilometer als winnaar over de streep van de vijftiende etappe van de Tour de France. Hij was de beste van een kopgroep van 28, in een rit die leidde door het Centraal Massief over twee cols van de eerste categorie. Het was Mollema's mooiste zege uit zijn loopbaan.
Foto Lionel Bonaventure/AFP
De waterpolosters van de VS nemen het op tegen Zuid-Afrika, tijdens het WK waterpolo in Hongarije. Rechts Rachel Fattal van de VS, link Carly Joy Faulmann van Zuid-Afrika. Zuid-Afrika maakte geen schijn van kans. De VS, de huidige kampioen, wonnen met liefst 24-2.
Foto Szilard Koszticsak/AP
Meerkamper Kevin Mayer tijdens het onderdeel polsstokhoogspringen, bij het Frans kampioenschap atletiek in Marseille.
Foto Anne-Christine Poujoulat/AFP
Frankrijk en Polen nemen het tegen elkaar op het Britse Exeter, tijdens een wedstrijd van de zeven-tegen-zeven-variant van rugby. Gabin Villiere van Frankrijk ontwijkt een tackle van een Poolse tegenstander.
Foto Ian Kington/AFP
Rallycoureur Sebastien Loeb creëert een flinke stofwolk tijdens de achtste etappe van de Zijderoute-rally in China.
Foto Franck Fife/AFP
Sean Williams van de cricketploeg van Zimbabwe gooit zijn handschoen weg. Hij werd uit het veld gestuurd tijdens de derde dag van een zogeheten test match tegen Sri Lanka.
Foto Eranga Jayawardena/AP
Svetlana Kolesnitjsenko en Alexandra Patskevitsj tijdens de finale van het WK synchroonzwemmen voor duo's, in Boedapest.
Foto François-Xavier Marit/AFP
Verspringster Carlijn ter Laak tijdens het NK Atletiek in Utrecht. Ze pakte met eens sprong van 5,91 meter brons. Meerkampster Anoek Vetter won goud met 6,24 meter.
Foto Vincent Jannink/ANP
'Wheeler' Hannah Cockroft uit Groot-Brittannië wint goud bij het WK atletiek voor Paralympiërs in Londen op de 100 meter.
Foto Henry Browne/Reuters
Cowboy Taylor Broussard valt van een paard met de naam Slick tijdens een rodeo in Colorado. Broussard kwam uit in de divisie waarbij deelnemers paarden zonder zadel bereiden. Hij won de wedstrijd uiteindelijk.
Foto Dougal Brownlie/AP
Atleten in de waterbak tijdens de finale van de 3.000 meter steeplechase van het Frans kampioenschap atletiek in Marseille.
Foto Anne-Christine Poujoulat/AFP
De Litouwer Modestas Grauslys landt in de zandbak tijdens het WK atletiek voor Paralympiërs. Grauslys is een blinde atleet.
Foto Henry Browne/Reuters