Wimbledon

Federer nog één zege verwijderd van record

Roger Federer heeft vrijdag voor de elfde keer de finale bereikt van Wimbledon. De 35-jarige Zwitser schakelde in de halve eindstrijd de Tsjech Tomas Berdych uit: 7-6, 7-6 en 6-4. Federer speelt zondag in de eindstrijd tegen Marin Cilic. De Kroaat bereikte voor de eerste keer de finale op Wimbledon dankzij een zege in vier sets op de Amerikaan Sam Querrey: 6-7, 6-4, 7-6 en 7-5. Cilic wist in de zeven voorgaande duels met Federer één keer te winnen. Dat was in de halve finales van het US Open in 2014. Vorig jaar had Federer het in de kwartfinales van Wimbledon heel zwaar tegen Cilic. Hij won moeizaam in vijf sets. Federer won in 2012 voor de laatste keer de titel in Londen. Hij hoopt de eerste tennisser te worden die Wimbledon acht keer wint. Het record van zeven titels deelt hij nu nog met de Amerikaan Pete Sampras en de Brit William Renshaw. (ANP)