Twee jongens overleden bij aanrijding met trein

Het ongeluk vond plaats in het Gelderse Elst. De slachtoffers waren van het perron op het spoor terechtgekomen.

Het station in Elst werd na het ongeluk afgesloten voor onderzoek.
Het station in Elst werd na het ongeluk afgesloten voor onderzoek. Foto Roland Heitink/ANP

Twee zeventienjarige jongens zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen toen ze op het station in het Gelderse Elst werden aangereden door een trein. Dat meldt de politie, die uitgaat van een “tragisch ongeval”.

Twitter avatar PaulKoetsier Paul Koetsier Tragisch ongeval afgelopen nacht in #Elst https://t.co/14Vi0oaj3D

De slachtoffers maakten deel uit van een groep jongeren die rond middernacht het perron kwam opgelopen. Getuigen vertellen volgens een politiewoordvoerder dat de twee jongens op een gegeven moment vanaf het perron op het spoor terecht zijn gekomen. Ze werden geschept door een trein die van Arnhem naar Nijmegen onderweg was en waren op slag dood.

Na het ongeluk lag het treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen enige tijd stil. Passagiers van de trein die de jongens raakte werden met bussen verder vervoerd. Rond drie uur ‘s morgens gaf de politie het spoor weer vrij.

Ongevallen waarbij mensen worden aangereden door een trein - zelfmoorden buiten beschouwing gelaten - vinden het vaakst plaats op spoorwegovergangen. Mensen hebben bijvoorbeeld geen zin om te wachten voor een rood stoplicht en klimmen over de slagboom heen. Vorig jaar vielen op overwegen 26 doden. Spoorbeheerder ProRail kondige vorige maand aan camerabeelden te willen inzetten om bekeuringen uit te delen aan mensen die op gevaarlijke wijze een overweg doorkruisen.