resort

Twee Duitse toeristen doodgestoken in Egypte

Een aanvaller heeft vrijdag in het populaire Egyptische vakantieoord Hurghada aan de Rode Zee twee Duitse toeristen vermoord met een mes. Vier andere buitenlanders raakten gewond. Dat meldde het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken, volgens Reuters. Van de gewonden hebben er twee de Tsjechische nationaliteit. De dader, die is aangehouden, zou naar het strand van het resort zijn gezwommen. Daar doodde hij de twee Duitsers en verwondde hij twee anderen. Vervolgens sloeg hij in een naastgelegen hotel nog twee toeristen. Over het motief was vrijdagavond nog niets bekend. De dader zou volgens ooggetuigen gericht buitenlanders hebben uitgezocht. Ook in januari 2016 vond er in Hurghada een mesaanval plaats. Toen verwondden twee IS-sympathisanten drie toeristen. (NRC)