Profclubs brengen eerbetoon aan ‘Appie’ Nouri

Bij verschillende oefenwedstrijden is zaterdag stilgestaan bij de situatie rond Ajacied Nouri, die vorige week zware hersenschade opliep tegen Werder Bremen.

Spelers van Feyenoord komen voorafgaand aan de wedstrijd tegen SDC Putten op in een shirt met daarop de beeltenis van Nouri.
Spelers van Feyenoord komen voorafgaand aan de wedstrijd tegen SDC Putten op in een shirt met daarop de beeltenis van Nouri. Foto Erik Pasman/ANP

Op veel plekken op de Nederlandse velden hebben supporters en profclubs stilgestaan bij de situatie van Ajax-speler Abdelhak ‘Appie’ Nouri. Voetballers van onder meer Feyenoord, Vitesse en NEC betuigden zo hun eer aan de aanvaller die vorige week in een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen ineen zakte door hartritmestoornissen.

De jonge Ajacied werd gereanimeerd, maar donderdag bleek dat hij blijvende en ernstige hersenschade heeft overgehouden aan de gebeurtenis. Vanuit de voetbalwereld kwamen dit weekend vele steunbetuigingen aan het adres van Nouri en zijn familie.

Lees ook: Vijf vragen over Nouri en de gevolgen van een hartstilstand

Zo kwamen de spelers van Feyenoord in de oefenpot tegen SDC Putten het veld op in een shirt met rugnummer 34 - dat van Nouri - en voorop de tekst ‘StaystrongAppie’ en een foto van de aanvaller.

Bij de wedstrijd van Vitesse tegen het Turkse Istanbul Basaksehir vormden beide clubs een lange rij en hielden daarbij een spandoek voor om ‘Appie’ en zijn familie een hart onder de riem te steken.

Lees ook de column van Youp van ’t Hek: De Toekomst van Nouri

Ook andere Gelderse clubs staan stil bij situatie Nouri

De Gelderse buurman van Vitesse, NEC, stond in de oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen in Loenen samen met de Friese club eveneens stil bij de situatie van Nouri. Spelers, trainers en supporters applaudisseerden voor aanvang van de partij:

En ook bij de derde Gelderse profclub, De Graafschap, gingen de handen op elkaar voor de jonge Ajax-speler, evenals bij NAC- FC Volendam en vrijdag bij ADO Den Haag tegen een Zeeuwse selectie.

Twitter avatar FeanOnline FeanOnline.nl VIDEO | SC Heerenveen en NEC eren Nouri voorafgaand aan oefenduel https://t.co/NoL7ItSyHZ #SCHeerenveen https://t.co/n9tggV3KsT

Hand in hand bij FC Utrecht

Voetballers van FC Utrecht stonden donderdag voorafgaand aan de wedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League al stil bij het lot van de Ajax-aanvaller. De club speelde op Malta tegen FC Valetta (0-0).

Vrijdag kwamen duizenden Ajax-supporters in Geuzenveld bij een om eveneens hun steun te uiten voor de aanvaller en zijn familie: