Nederlandse letter Calibri zorgt voor problemen in Pakistan

Het schreefloze standaardfont van Microsoft Word kan bewijsmateriaal vormen in een corruptiezaak tegen de dochter van de Pakistaanse premier Nawaz Sharif. Maryam Sharif zou volgens de Panama Papers via schimmige constructies op de Britse Maagdeneilanden eigenaar zijn van dure appartementen in Londen.

Dochter Sharif kwam om haar onschuld te bewijzen met documenten waaruit zou blijken dat ze alleen curator was van de appartementen en niet de eigenaar. Ze stuurde die papieren naar het onderzoeksteam dat de zaak onderzocht. De documenten dateren uit 2006. De papieren zijn echter getypt in het lettertype Calibri, dat in 2006 nog niet in Microsoft Word beschikbaar was. De letter, ontworpen door de Nederlandse typograaf Lucas de Groot, kwam pas in januari 2007 op de markt. (NRC)