voetbal

Nicole Edelenbos en Barbara Barend in raad van commissarissen vrouwenvoetbal

Nicole Edelenbos.Foto Maurice Boyer

Nicole Edelenbos is aangesteld als voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) van de onlangs opgerichte Coöperatie Eredivisie Vrouwenvoetbal (CEV). Drie andere vrouwen zijn ook toegetreden tot de rvc: journalist Barbara Barend en topmanagers Jacqueline Smit en Maureen Schlejen-Peeters. De clubs uit de eredivisie voor vrouwen en de KNVB hebben de CEV opgericht om de gezamenlijke sportieve en commerciële belangen te behartigen. Doel is het topsportklimaat te verbeteren. Edelenbos is ex-directeur van Feyenoord en was ook werkzaam bij andere eredivisieclubs. „Vrouwenvoetbal aan de top is topsport met een eigen karakter. Dat schept kansen die we met de CEV willen benutten”, laat Edelenbos in een persbericht weten. (ANP)