voetbal

Edelenbos en Barend in raad van commissarissen vrouwenvoetbal

Nicole Edelenbos is aangesteld als voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) van de onlangs opgerichte Coöperatie Eredivisie Vrouwenvoetbal (CEV). Drie andere vrouwen zijn ook toegetreden tot de rvc, meldde de KNVB donderdag. Het zijn journalist Barbara Barend en topmanagers Jacqueline Smit en Maureen Schlejen-Peeters. De voetbalclubs uit de eredivisie voor vrouwen en de KNVB hebben de CEV opgericht om de gezamenlijke sportieve en commerciële belangen van de clubs te behartigen. Doel is het topsportklimaat te verbeteren. Edelenbos is voormalig directeur van Feyenoord en was ook werkzaam bij andere eredivisieclubs. „Vrouwenvoetbal aan de top is topsport met een eigen karakter. Dat schept kansen die we met de CEV willen benutten”, laat Edelenbos in een persbericht weten. (ANP)