voetbal

CAS wijst Hagi en zijn club aan als Roemeens landskampioen

De Roemeense club Viitorul Constanta is door het sporttribunaal CAS aangewezen als landskampioen. CAS wees daarmee de eis van rivaal FCSB (voorheen Steaua Boekarest) af. Constanta, in 2009 opgericht en getraind door voetballegende Georghe Hagi, en FCSB beëindigden de competitie met evenveel punten. De Roemeense voetbalbond riep Viitorul uit als kampioen op basis van een beter onderling resultaat in de nacompetitie. FCSB was het niet eens met dat oordeel en vond dat ook de onderlinge resultaten uit de reguliere competitie moesten meetellen. En dan zou de club uit Boekarest de titel hebben gewonnen. Het CAS meende dat de regels van de Roemeense bond gewoon gevolgd moeten worden en dat betekende de eerste landstitel voor de jonge club uit Constanta. (ANP)