Overname

Uniekaas komt deels in Duitse handen

Kaasfabrikant Uniekaas (dat ook Tjiezi en Parrano op de markt brengt) wordt gedeeltelijk overgenomen en gaat zelf verder onder de naam Best Cheese Holland. DOC Dairy Partners, dochterbedrijf van de Duitse zuivelonderneming DMK, neemt het grootste deel van het in Kaatsheuvel gevestigde bedrijf over. Het is niet bekend welk bedrag met de overname gemoeid is.

Uniekaas, naast fabrikant ook groothandel en verpakker van enkele grote kaasmerken, is oorspronkelijk een samenwerking van regionale kaashandelaren.

Enkele onderdelen van het bedrijf blijven ook na de overname in handen van Uniekaas. Dit zijn onder meer de merken Tjiezi en Parrano.

DMK is met 26 locaties en 7.500 werknemers het grootste zuivelbedrijf van Duitsland. Het bedrijf verwerkt jaarlijks ongeveer 6,7 miljard kilogram melk en heeft een omzet van 4,6 miljard euro. Onder DMK vallen merken als Milram en Oldenburger. Naast melk en kaas maakt het bedrijf ook producten als babyvoeding en roomijs. De bedrijven verwachten de deal in het derde kwartaal af te ronden. (NRC)