Onderzoeksraad voor Veiligheid

Defensie legt deel van de opleidingen voor commando’s stil na kritisch rapport

Foto ANP

Een deel van de opleidingen van het Korps Commandotroepen (KCT) is tijdelijk stilgelegd naar aanleiding van een recent kritisch rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Dat bevestigt een woordvoerder van Defensie tegenover NRC na berichtgeving van RTL Nieuws. Het gaat om opleidingen van speciale eenheden van de commando’s. In een uitgelekte e-mail schrijft commandant Groen van het KCT dat hij niet de capaciteiten heeft om op tijd alle vereiste documentatie van bepaalde opleidingen op orde te krijgen. Ook kampt Defensie al langer met een gebrek aan materiaal. Het besluit heeft gevolgen voor negentien groene baretten die voorlopig niet verder kunnen met hun ‘Voortgezette Commando Opleiding’. (NRC)