In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Militairen van 112 Pantsergenie Compagnie oefenden deze week op de Koningshavenbrug (de Hef) in Rotterdam.
Bart Maat/ANP
Een Bosnisch meisje bekijkt maandag de naam op één van de 71 doodskisten die staan opgesteld bij het herdenkingsmonument Potocari bij Srebrenica, in Bosnië. Zij bevatten de lichamen van onlangs geïdentificeerde slachtoffers van de genocide bij Srebrencia en zijn dinsdag herbegraven, 22 jaar na de val van Srebrenica.
Amel Emric/AP
Een Georgisch-Orthodoxe priester doopt een kind bij een massadoping in de Kathedraal van de heilige Drievuldigheid van Tbilisi.
Vano Shlamov/AFP
Bezoekers bekijken een zwartvoetpinguïn die door de lucht lijken te vliegen, in het woensdag heropende Sunshine Aquarium in Tokio.
Toshifumi Kitmura/AFP
Een deelnemer van de stierenrennen tijdens het San Fermin festival in Pamplona, wordt bij de entree van de arena op zijn hoofd geraakt door de hoef van een stier.
Susana Vera/Reuters
Luchtacrobatiek van de Braziliaanse luchtmacht op het F-Air festival in Colombia.
Joaquin Sarmiento/AFP
Een optreden van de Fanfare ‘Bereden Wapens’ (FBW) van de Koniklijk Landmacht op de militaire taptoe in Hongkong. Volgens traditie van het Korps Wielrijders speelt het militair orkest op de fiets. Een fietsend militair orkest is uniek en wordt daarom vaak gevraagd op taptoes wereldwijd.
Isaac Lawrence/AFP
Danseres en choreograaf Gaby Saranouffi uit Madagascar voert haar dans 'Moi' op in Soweto, Zuid-Afrika.
Marco Longari/AFP
Een Aghaanse agent van de drugsbestrijdingsdienst gooit brandstof over geconfisceerde jerry cans met zuur dat wordt gebruikt bij de productie van heroïne. Ruim 15.000 liter azijnzuur werd vernietigd door de politie.
Hoshang Hashimi/AFP
Eigenaren evacueren hun paarden in het Annunziata-district bij Messina op Sicilië. Op tientallen plaatsen in het zuiden van Italië woedden deze week felle branden. Zo veel en zo heftig, dat de voorzitter van de milieu-organisatie Legambiente spreekt van „een nationale noodtoestand.”. In veel gevallen zit de georganiseerde misdaad erachter.
Giovanni Isolino/AFP
Bij een ongeluk in Depoe Bay, Oregon met een vrachtwagen met een lading slijmprikken (aalvormige zeevissen) is een grote hoeveelheid van de vissen en slijm op de weg - en op deze auto - terecht gekomen.
Oregon State Police via AP
Bij de Kids Choice Awards Show in Los Angeles is een 'slijmdouche' een vast gebruik. Zwemmer Michael Phelps krijgt een Legend Award en behoort nu ook tot de 'Slimed Celebrities'.
Mario Anzuoni/Reuters
De Franse president Macron was aanwezig bij de presentatie van Parijs als kandidaat voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2024, voor leden van het IOC in Lausanne, Zwitserland.
Valentin Flauraud/EPA
Een man zit in zijn verwoeste huis dat is ingestort door hevige regenval in Peshawar, Pakistan.
Arshad Arbab/EPA
Een betoger in Hongkong huilt nadat bekend werd dat de Chinese Nobelprijswinnaar en dissident Liu Xiaobo is overleden. Enkele weken geleden werd hij om medische redenen overgebracht van een gevangenis naar een ziekenhuis. Hij leed aan ongeneeslijke leverkanker.
Vincent Yu/AP
De baas van de Filippijnse Nationale Politie, Ronald Bato Dela Rosa, poseert met een M60 machinegeweer tijdens een wapenbeurs in Manila.
Dondi Tawatao/Reuters
Een badgast ligt te zonnen tussen de parasols op het strand van Nice bij de Promenade Des Anglais, waar een jaar geleden op 14 juli een truck op een menigte inreed. Bij de aanslag vielen meer dan 80 doden en ruim 200 gewonden.
Eric Gaillard/Reuters
De Colombiaanse extreme sporter Javier Zapata springt met zijn fiets van de 10 meterplank in een zwembad in Medellin, Colombia.
Luis Eduardo Noriega/EPA
Dit gebouw in Shenyang in China krijgt een nieuw laagje beige verf.
Fred Dufour/AFP
Het publiek tijdens de vierderondepartij van Rafael Nadal op Wimbledon. Na bijna vijf uur tennis verloor de Spanjaard in vijf sets van de Luxemburger Gilles Müller.
Toby Melville/Reuters