Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Op de muur van een huis in het oude centrum van Mosul staat een waarschuwing tegen booby-traps.
Op de muur van een huis in het oude centrum van Mosul staat een waarschuwing tegen booby-traps. Ahmad al-Rubaye
 1. Deze kinderen worden heropgevoed na hersenspoeling


  Columnist Carolien Roelants las in Newsweek een interessant artikel. Nu het kalifaat langzaam ten onder gaat, rijst de vraag hoe daarheen meegenomen en daar geboren kinderen moeten worden heropgevoed na indoctrinatie. Onder hen zouden zich zo’n 80 Nederlandse kinderen bevinden.

 2. Nieuwe beelden van Zuid-Koreaanse troostmeisjes

  Azië-redacteur Toef Jaeger tipt deze opgedoken beelden van troostmeisjes uit Zuid-Korea, opgenomen in 1944. Een issue dat nog steeds opspeelt en in januari zelfs reden was voor het tijdelijk terugtrekken van de Japanse ambassadeur uit Zuid-Korea.

 3. Hoe Washington veranderde onder Trump


  Correspondent Guus Valk tipt een stuk van Mark Leibovich uit The New York Times. Het is niet alleen briljant geschreven, het is ook enorm herkenbaar. Het laat zien hoe kabbelend Washington zich opeens geen raad weet met Trump en zijn entourage, en hoe het Witte Huis probeert The Swamp naar zijn hand te zetten.

 4. NYT-journalist over klimaatverandering: ‘je maakt je niet genoeg zorgen’

  Journalist David Wallace-Wells heeft een zevenduizend woorden tellend essay over klimaatverandering geschreven in New York Magazine. Zijn sombere conclusie: no matter how well-informed you are, you are surely not alarmed enough. Tip van redacteur Marc Leijendekker.

 5. Deradicalisering met paardenmiddelen


  De Indonesische president Jokowi tekende een decreet dat het voor de overheid makkelijker maakt radicale organisaties te verbieden. Zijn belangrijkste doelwit: de organisatie die van Indonesië een kalifaat wil maken. Maar radicalisering tegengaan met zulke paardenmiddelen doet de democratie geen goed, leest correspondent Annemarie Kas in The New York Times.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.