Budgetmaatschappij

EasyJet opent Oostenrijks hoofdkantoor door onzekerheid na Brexit

Foto PASCAL PAVANI, AFP

De Britse budgetluchtvaartmaatschappij easyJet zet naar aanleiding van de Brexit stappen om belangrijke activiteiten te verplaatsen naar Oostenrijk. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. EasyJet heeft in dat land een aanvraag ingediend voor een zogeheten air operator’s certificate (AOC), een licentie die nodig is om vluchten uit te voeren binnen de Europese Unie. De budgetvlieger heeft ook een vergunning aangevraagd om een nieuw bedrijf op te richten, easyJet Europe, met het hoofdkantoor in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. „De aanvraag is in een vergevorderd stadium”, aldus de luchtvaartmaatschappij. De stap is volgens het bedrijf nodig om de vliegrechten in Europa zeker te stellen, die zijn onzeker geworden door de Brexit. (NRC)

    • Wouter van Noort