Atletiek

Meervoudig olympisch kampioen Mo Farah stapt van de baan over naar de marathon

Foto AFP

De Britse langeafstandsloper Mo Farah (34) heeft zijn laatste wedstrijd op de atletiekbaan aangekondigd. De viervoudig olympisch kampioen loopt op 20 augustus nog bij de Diamond League in Birmingham en stapt dan definitief over op de marathon. „Het wordt vast en zeker een wedstrijd die ik me de rest van mijn leven zal herinneren”, aldus de topatleet tegen de BBC. Farah is het boegbeeld van de Britse selectie die bij de komende WK in Londen op nieuw baansucces aast. Hij is de olympisch kampioen van 2012 en 2016 op zowel de 5.000 als 10.000 meter en jaagt op zijn vierde opeenvolgende wereldtitel op de 5.000 meter en zijn derde op de 10.000 meter. Farah liep in 2014 al eens de marathon van Londen in een tijd van 2.08.21 uur. (ANP)