Ajax loot Nice in derde voorronde Champions League

In de Europa League neemt PSV het op tegen NK Osijek of FC Luzern.

Vorig seizoen eindigde Ajax' Champions League-seizoen al in de laatste voorronde. Deze deceptie werd echter goedgemaakt door het bereiken van de Europa League-finale.
Vorig seizoen eindigde Ajax' Champions League-seizoen al in de laatste voorronde. Deze deceptie werd echter goedgemaakt door het bereiken van de Europa League-finale. Foto Andrew Couldridge/Reuters

Ajax neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen Olympique Nice. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon vrijdag bepaald. De Amsterdammers spelen op 25 of 26 juli de eerste wedstrijd uit. Op 1 of 2 augustus volgt de terugwedstrijd.

Ook werd er geloot voor de derde voorronde van de Europa League: PSV speelt tegen de winnaar van het duel NK Osijek - FC Luzern. FC Utrecht ontmoet, als het afrekent met Valletta FC, de winnaar van FK Haugesund tegen Lech Poznan. Vitesse is als bekerwinnaar al geplaatst voor het hoofdtoernooi. De wedstrijden zijn op 27 juli en 3 augustus.

Balotelli

De wedstrijd tegen Nice betekent voor Ajax een weerzien met de Italiaanse aanvaller Mario Balotelli, die de Amsterdammers in 2013 al eens tegenkwamen als speler van AC Milan. Door de beschermde status kon Ajax vrijdag naast Nice ook FC FCSB, Young Boys, Istanbul Basaksehir en AEK Athene treffen.

Als Ajax de derde voorronde doorkomt moet het vervolgens in de vierde en laatste voorronde spelen tegen een club uit het rijtje Viktoria Plzen, CSKA Moskou, Club Brugge, Sporting Lissabon en 1899 Hoffenheim. Kampioen Feyenoord is rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Deceptie tegen Rostov

Ajax zal komend Europees seizoen proberen langer in de Champions League te verblijven dan vorig seizoen. Toen eindigde Ajax’ avontuur in het belangrijkste internationale voetbaltoernooi voor clubs met een 4-1 uitnederlaag tegen het Russische FK Rostov in de laatste voorronde van de Champions League.

De vieze nasmaak werd echter weggespoeld door het bereiken van de finale van de Europa League, die met 2-0 werd verloren van Manchester United. Het was voor het eerst in 21 jaar dat Ajax weer een Europese finale speelde.

Lees ook: Hij speelde met de bal aan een touwtje

De Ajacieden zullen gezien de slechte diagnose van Abdelhak Nouri voorlopig niet met voetbal bezig zijn. Donderdag werd bekend dat Nouri “blijvende en ernstige hersenschade” heeft opgelopen door de hartstilstand die hij vorige week kreeg tijdens een oefenwedstrijd van zijn club.