Wimbledon

Murray en Djokovic uit toernooi: Federer topfavoriet voor eindzege

Op de dag dat hij zijn honderdste wedstrijd op Wimbledon speelde, plaatste Roger Federer zich niet alleen eenvoudig voor de halve finale, maar zag hij ook zijn twee grootste concurrenten wegvallen. De Zwitserse tennisser won eenvoudig van de Canadees Milos Raonic (4-6, 2-6, 6-7) terwijl zijn Britse concurrent Andy Murray eerder op de dag werd verslagen door de Amerikaan Sam Querrey: 6-3, 4-6, 7-6, 1-6 en 1-6. Zijn andere concurrent, de Serviër Novak Djokovic, moest zijn partij tegen de Tsjech Tomas Berdych opgeven vanwege een elleboogblessure. Federer is nu de topfavoriet voor de eindzege. Als hij deze editie van Wimbledon wint, is het zijn achtste titel en breekt hij het record dat hij deelt met Pete Sampras.

De processies van Roger Federer pagina E12
    • Fabian van der Poll