Wiettekort dreigt in staat Nevada pal na legalisering

De inwoners van de staat Nevada smachtten kennelijk naar wiet. Nog geen twee weken nadat de verkoop van marihuana voor recreatief gebruik er legaal werd, is een tekort ontstaan en bezint de staat zich op maatregelen om extra voorraden aan te voeren.

Nevada was zaterdag 1 juli om middernacht de achtste Amerikaanse staat die marihuana voor recreatief gebruik toestond. Acht maanden geleden waren de licenties al verdeeld, en de eerste twee weken dat de drug beschikbaar was, stonden er lange rijen voor Nevada's 47 marihuanawinkels. In de eerste vier dagen werd voor 3 miljoen dollar verhandeld, wat de schatkist van Nevada 1 miljoen dollar aan belastinginkomsten opleverde. Bij de verkiezingen van november vorig jaar werd marihuana voor recreatief gebruik legaal in Californië, Massachusetts, Maine en Nevada. Eerder stonden Alaska, Maine, Colorado, Oregon en de staat Washington dit al toe. In verschillende van deze staten ontstond kort na legalisering overigens eveneens een tekort.

Marihuana voor medisch gebruik is al legaal in 25 Amerikaanse staten. (BBC)