De Thuiskok: Notencake met whisky

Foto iStock

Grote kans dat u bij een cake aan van die simpele plakjes denkt, die al dan niet door kinderen worden volgestapeld met slagroom, smarties en andere zoetige versieringen. Er zijn natuurlijk zat andere dingen die u kunt doen met cake, zoals dit dessert, dat door de toevoeging van drank en slagroom wel iets wegheeft van tiramisu.

Smelt de boter en laat die dan lichtjes afkoelen. Meng er de suiker, de eieren en de bloem krachtig door. Laat dit deeg 10 minuten rusten en voeg dan de fijngehakte noten toe. Vet de cakevorm in met boter en vul die met het cakebeslag. Bak de cake in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 45 minuten. Laat afkoelen. Meng de whisky met het water, de bruine suiker en de rozijnen en laat dit lichtjes inkoken.

Snijd de gebakken cake in blokjes, verdeel die over de glazen kommetjes en overgiet ze met de whiskymengeling. Klop de slagroom op en versier er de kommetjes mee. Bestrooi tot slot met de fijngerolde stukjes walnoot.