Overname

Uniekaas komt voor het grootste deel in handen van concurrent met Duitse eigenaar

Kaasfabrikant Uniekaas wordt gedeeltelijk overgenomen. Het restant gaat zelf verder onder de naam Best Cheese Holland, met merken als Parrano en Tjiezi. DOC Dairy Partners, dochterbedrijf van de Duitse zuivelonderneming DMK (4,6 miljard euro omzet), neemt het grootste deel van het in Kaatsheuvel gevestigde Uniekaas over. Het is niet bekend welk bedrag met de overname gemoeid is. Volgens DOC is de overname „een logische volgende stap in de strategie van DOC Dairy Partners om uit te breiden in Europese groeimarkten”. Uniekaas, naast fabrikant ook groothandel en verpakker van enkele grote kaasmerken, is oorspronkelijk een samenwerking van regionale kaashandelaren. DMK is met 26 locaties en 7.500 werknemers het grootste zuivelbedrijf van Duitsland. Het bedrijf verwerkt jaarlijks ongeveer 6,7 miljard kilogram melk. Onder DMK vallen merken als Milram en Oldenburger. Naast melk en kaas maakt het bedrijf ook producten als babyvoeding en roomijs. DOC Kaas B.V. is sinds de fusie in april 2016 een dochteronderneming van DMK. Het bedrijf heeft twee productielocaties in Hoogeveen en produceert jaarlijks ongeveer 120.000 ton kaas. (NRC)

    • ---